Waar moet je op letten bij het kopen van een computerspel

Online spelletjes

Er zijn een heleboel computerspelletjes te koop, en als échte liefhebbers zijn we natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe spelletjes. Toch kan het aankopen van nieuwe spelletjes behoorlijk ingewikkeld zijn. Want hoewel er een heleboel (online) winkels zijn die computerspellen aanbieden, zijn ze niet allemaal even betrouwbaar. Het is daarom van groot belang om te weten waar je moet zoeken. Wij helpen je graag op weg! Daarom lees je in dit artikel precies waar je op moet letten bij het aankopen van een nieuw computerspel. En onderstaande tips gelden overigens ook voor het kopen van spelletjes voor gameconsoles zoals de Nintendo Switch of de Playstation.

Check de prijzen

We weten allemaal dat computerspellen een behoorlijke aanslag op je portemonnee kunnen zijn. Vooral nieuwe spelletjes kosten vaak een heleboel geld. Veel mensen gaan daarom online op zoek naar een goedkope aanbieder. Helaas kan dit uitmonden in een grote teleurstelling, bijvoorbeeld wanneer het spel een illegale kopie blijkt te zijn. We begrijpen dat je spelletjes zo goedkoop mogelijk wilt aankopen, maar voorkom oplichting door je goed voor te bereiden. En onthoud: als het té mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Lees de online reviews

Twijfel je over de professionaliteit van een (online)winkel? Schroom dan niet om online op zoek te gaan naar reviews van andere klanten. Geloof niet direct de reviews die op de website zelf staan, en doe onderzoek via bijvoorbeeld een zoekmachine. Zo vindt je de meest eerlijke én onafhankelijk reviews. Lees deze goed door. Zie je voornamelijk positieve reviews? Dan is deze webwinkel betrouwbaar en kun je er zonder twijfels je nieuwe computerspel bestellen.

Vul de juiste gegevens in

Nu je de webwinkel goed hebt gecontroleerd, is het ook belangrijk om je eigen gegevens te controleren. Door je enthousiasme wil je soms nét iets te snel, waardoor je verkeerde cijfers of letters kunt typen. Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Om miscommunicaties te voorkomen, is het daarom heel belangrijk om je eigen gegevens te controleren voordat je ze verstuurt. Zo zorg je ervoor dat jouw computerspel bij het juiste adres wordt afgeleverd.